LiveTifokus

liv och rese

LiveTifokus - liv och rese

Utomhus Äventyrsresor

Utomhus äventyrsresor är förmodligen den mest spännande resa på planeten. Man (eller kvinna) mot naturen i naturen – själva idén får blodet att pumpa, inte det? Okej, utomhus äventyrsresor spännande, men det kan också vara extremt farligt om du inte tar rätt försiktighetsåtgärder. Utomhus äventyrsresor är stor, men du vill leva för att berätta din historia.

Varje år hundratals människor dödas eller skadas och är i behov av att bli räddade bara för att de inte använde vanliga gamla (eller kanske inte så vanligt) sunt förnuft. Du verkligen inte vill bli ett äventyr resor statistik.

Den näst viktigaste behov för människans överlevnad är vatten. (Air är först.) När du är på en utomhus resa äventyr, vara säker på att du ta massor av vatten med dig, och om din resa är att vara en förlängd en, lära sig att rena vatten för att göra det säkert att dricka. Du kan överleva utan mat en mycket längre än du kan leva utan vatten.

Utan krusiduller packning är en viktig del av utomhus äventyrsresor. Kom ihåg att du kommer att bära allt du packar, så packa lätt. Ta det nödvändigaste och lämna allt annat bakom. Men behöver du packa rätt sorts kläder. Ibland dagstemperaturer kan vara måttlig, medan nattliga temperaturer kan vara direkt kylig. Var noga med att ta en varm jacka och kasta in några extra par strumpor. Torra fötter är viktiga. Och så är långbyxor – inte packa shorts för vildmark resa.