LiveTifokus

liv och rese

LiveTifokus - liv och rese

Skriva och Resa

Äventyr? Spänning? Och vill ha kontroll över dina resdatum pengar? Det föreslås att reseberättelser mycket väl kan vara en dröm karriär för blivande författare och unga upptäcktsresande som vill se världen. Kanonen rese författare består av fyra personer som har gjort hantverket sin egen. Här är en kort biografi av varje.

Paul Theroux föddes 1941 och gjorde sig känd som en författare av fiktion med offentliggörandet av 1967 års något hyper-real roman Waldo. Hans rörelse in resor facklitteratur kom 1975 när han inledde en rad tåg-turer från London till Japan och valde att dokumentera resan som The Great Railway Bazaar; ett äventyr som tog honom genom krigszoner och öknar och tillbaka igen ombord på Trans-Siberian Express. Nyligen känd för sina kontroversiella (miss) representationer av vissa kändisar och författare, hans senaste utflykt, Ghost Train To The Eastern Star, är ett återbesök till de platser som han skrev 1975.

Bruce Chatwin var också både en romanförfattare och resor författare. Född 1940 och efter ett jobb på Sothebys och senare The Sunday Times – han lämnade nästan spontant papperet och reste till Patagonien. Medan han var där, skrev han i Patagonien som senare publicerades hans första bok 1977. På grund av hans tidiga död, Chatwin författarskap karriär var relativt kort och därmed sin sista reseskildring publicerades tio år senare som The Songlines, som ofta beskrivs som en meditation över rastlöshet i Australiens vildmark.

Isabella Tree är en levnadstecknare och resor författare för ett stort antal brittiska tidningar och har publicerats ofta i bokform sedan 1991 med en undersökning av livet på ornitologen John Gould. Hennes första reseskildring, öar i molnen, dokumenterar sin resa till Nya Guinea och hon är för närvarande forskar hennes nästa bok i Katmandu. “Du kan få så insvept i observation, tänkande, göra anteckningar, säger hon. “Som en resenär måste du dyka i och uppleva saker.”

Bäst av Äventyrsresor Italien

Överklagandet av Italien är bestående, har otaliga resenärer varit Förhäxad av dess berg, konst, landskap, människor och mat.

Du kan åka skidor och vandra i Alperna sedan resa till Venedig för att utforska sina vattenvägar innan upptäcka vingårdar och renässansens konst och arkitektur i Toscana, åtnjuter Florens och kanske den berömda Palio i Siena.

Huvudstaden, Rom, är den perfekta staden-break destination medan vid kusten huvud till Sorrento och dess storstads-granne, Neapel, där du kommer att kunna besöka Pompeji, ansluta sig till rika på härliga Capriand klättra Vesuvius.

Om dess vulkaner du söker hittar du dessa och mycket, mycket mer på den härliga ön Sicilien, där du kan gå på Mount Etna är fortfarande aktiva backen eller ge dig ut på en kulturell resa runt några av världens viktigaste antika platser.
Italien har något för alla och behöver mer än bara ett besök att upptäcka dess hemligheter.

En av de viktigaste områdena för äventyrsresor i Italien är Toscana. Fortfarande chic och härlig tillkomsten av lågprisbolag som flyger till Pisa och Florens har lagt denna otroliga, måste-se destination inom räckhåll för alla. Böljande fält, vingårdar och cypresser fattar landskapet i Toscana i resenärens mind’s ögon, och även om detta Chianti landskapet är omhuldade regionen har mycket mer än bara vingårdar att upptäcka.

Några höjdpunkter av äventyrsresor i Italien är mat och vin turer i Toscana, promenader i den berömda området Chianti Classico, ridning i vackra Chianti Rufina, cykling i Umbrien och canyoning även i Toscana.