LiveTifokus

liv och rese

LiveTifokus - liv och rese

Bäst av Äventyrsresor Italien

Överklagandet av Italien är bestående, har otaliga resenärer varit Förhäxad av dess berg, konst, landskap, människor och mat.

Du kan åka skidor och vandra i Alperna sedan resa till Venedig för att utforska sina vattenvägar innan upptäcka vingårdar och renässansens konst och arkitektur i Toscana, åtnjuter Florens och kanske den berömda Palio i Siena.

Huvudstaden, Rom, är den perfekta staden-break destination medan vid kusten huvud till Sorrento och dess storstads-granne, Neapel, där du kommer att kunna besöka Pompeji, ansluta sig till rika på härliga Capriand klättra Vesuvius.

Om dess vulkaner du söker hittar du dessa och mycket, mycket mer på den härliga ön Sicilien, där du kan gå på Mount Etna är fortfarande aktiva backen eller ge dig ut på en kulturell resa runt några av världens viktigaste antika platser.
Italien har något för alla och behöver mer än bara ett besök att upptäcka dess hemligheter.

En av de viktigaste områdena för äventyrsresor i Italien är Toscana. Fortfarande chic och härlig tillkomsten av lågprisbolag som flyger till Pisa och Florens har lagt denna otroliga, måste-se destination inom räckhåll för alla. Böljande fält, vingårdar och cypresser fattar landskapet i Toscana i resenärens mind’s ögon, och även om detta Chianti landskapet är omhuldade regionen har mycket mer än bara vingårdar att upptäcka.

Några höjdpunkter av äventyrsresor i Italien är mat och vin turer i Toscana, promenader i den berömda området Chianti Classico, ridning i vackra Chianti Rufina, cykling i Umbrien och canyoning även i Toscana.