LiveTifokus

liv och rese

LiveTifokus - liv och rese

Skriva och Resa

Äventyr? Spänning? Och vill ha kontroll över dina resdatum pengar? Det föreslås att reseberättelser mycket väl kan vara en dröm karriär för blivande författare och unga upptäcktsresande som vill se världen. Kanonen rese författare består av fyra personer som har gjort hantverket sin egen. Här är en kort biografi av varje.

Paul Theroux föddes 1941 och gjorde sig känd som en författare av fiktion med offentliggörandet av 1967 års något hyper-real roman Waldo. Hans rörelse in resor facklitteratur kom 1975 när han inledde en rad tåg-turer från London till Japan och valde att dokumentera resan som The Great Railway Bazaar; ett äventyr som tog honom genom krigszoner och öknar och tillbaka igen ombord på Trans-Siberian Express. Nyligen känd för sina kontroversiella (miss) representationer av vissa kändisar och författare, hans senaste utflykt, Ghost Train To The Eastern Star, är ett återbesök till de platser som han skrev 1975.

Bruce Chatwin var också både en romanförfattare och resor författare. Född 1940 och efter ett jobb på Sothebys och senare The Sunday Times – han lämnade nästan spontant papperet och reste till Patagonien. Medan han var där, skrev han i Patagonien som senare publicerades hans första bok 1977. På grund av hans tidiga död, Chatwin författarskap karriär var relativt kort och därmed sin sista reseskildring publicerades tio år senare som The Songlines, som ofta beskrivs som en meditation över rastlöshet i Australiens vildmark.

Isabella Tree är en levnadstecknare och resor författare för ett stort antal brittiska tidningar och har publicerats ofta i bokform sedan 1991 med en undersökning av livet på ornitologen John Gould. Hennes första reseskildring, öar i molnen, dokumenterar sin resa till Nya Guinea och hon är för närvarande forskar hennes nästa bok i Katmandu. “Du kan få så insvept i observation, tänkande, göra anteckningar, säger hon. “Som en resenär måste du dyka i och uppleva saker.”

Bäst av Äventyrsresor Italien

Överklagandet av Italien är bestående, har otaliga resenärer varit Förhäxad av dess berg, konst, landskap, människor och mat.

Du kan åka skidor och vandra i Alperna sedan resa till Venedig för att utforska sina vattenvägar innan upptäcka vingårdar och renässansens konst och arkitektur i Toscana, åtnjuter Florens och kanske den berömda Palio i Siena.

Huvudstaden, Rom, är den perfekta staden-break destination medan vid kusten huvud till Sorrento och dess storstads-granne, Neapel, där du kommer att kunna besöka Pompeji, ansluta sig till rika på härliga Capriand klättra Vesuvius.

Om dess vulkaner du söker hittar du dessa och mycket, mycket mer på den härliga ön Sicilien, där du kan gå på Mount Etna är fortfarande aktiva backen eller ge dig ut på en kulturell resa runt några av världens viktigaste antika platser.
Italien har något för alla och behöver mer än bara ett besök att upptäcka dess hemligheter.

En av de viktigaste områdena för äventyrsresor i Italien är Toscana. Fortfarande chic och härlig tillkomsten av lågprisbolag som flyger till Pisa och Florens har lagt denna otroliga, måste-se destination inom räckhåll för alla. Böljande fält, vingårdar och cypresser fattar landskapet i Toscana i resenärens mind’s ögon, och även om detta Chianti landskapet är omhuldade regionen har mycket mer än bara vingårdar att upptäcka.

Några höjdpunkter av äventyrsresor i Italien är mat och vin turer i Toscana, promenader i den berömda området Chianti Classico, ridning i vackra Chianti Rufina, cykling i Umbrien och canyoning även i Toscana.

Livet förändras Resetips

Det finns en uppsjö av kunskap som kan dras genom att resa. Förändringen av miljö, kultur, och flykt från normen ger dig möjlighet att lära dig mycket om dig själv. För att göra det bästa av din semester, är det viktigt att helt släppa vanlig dag-till-dag rutin och fördjupa in i miljön. Tänk på hur du reagerar hemma till vissa situationer och bestämmer sig för att göra det motsatta. Breaking rutin lättare sagt än gjort. Vare sig du är på en yoga resa reträtt eller semester för att placera dig har aldrig varit innan, använd tipsen nedan för att se till att du får ut det bästa av dina resor.

Håll det enkelt

Regel nummer ett: resor ljus. Inte bara kommer du att tacka dig själv på planet / tåg / taxi / bil / buss som tar dig från punkt A till punkt B, men det finns en hel del att lära när du dike röran av materialism. Reser ljus och lever på det allra nödvändigaste kommer att ge dig ett helt nytt perspektiv på vad som faktiskt krävs för att uppnå lycka. Som denna insikt kommer att förverkligas, en förnyad uppskattning för människor, musik, etc kommer att ta plats för ägodelar. Omfamna den yogiska begreppet aparigraha “, icke-bilaga.

Sakta Ner

Ta denna tid att leva i nuet. Ett bombsäkert sätt att lägga till stress din semester är att hemsöka över en tidtabell. Istället för varje destination på din yoga resa sinnade semester, göra en lista över saker du vill göra och göra dem bara när du känner för det. Om det inte finns tillräckligt med tid, så låt det gå. Omfamna friheten av en lös schema. Det finns gott om åtgärdspunkter väntar på dig hemma på jobbet.

Om det någonsin någon tvekan om vad man ska göra i en viss plats, bara börja gå tills det blir intressant. Lita på mig, alltid gör det.

Träffa dina grannar

Var vänlig, öppenhjärtigt person som du är. Enligt min mening, händerna nedåt, är den mest givande aspekten av resor träffa människor. I andra länder, lokalbefolkningen är sannolikt mycket mer miljövänliga än du tror och är ofta flyttas för att dela deras kultur som en öppen bok. Hänge dig i andras samtal kommer att ge dig ett nytt perspektiv på livet och starta en hälsosam ifrågasättande av dig själv.

Förutom att möta lokalbefolkningen, ta tid att träffa andra resenärer. Eftersom de har också fattat beslut om att utforska världen och lära sig om livet, dina medresenärer dela naturligtvis dina intressen och värderingar.

Utomhus Äventyrsresor

Utomhus äventyrsresor är förmodligen den mest spännande resa på planeten. Man (eller kvinna) mot naturen i naturen – själva idén får blodet att pumpa, inte det? Okej, utomhus äventyrsresor spännande, men det kan också vara extremt farligt om du inte tar rätt försiktighetsåtgärder. Utomhus äventyrsresor är stor, men du vill leva för att berätta din historia.

Varje år hundratals människor dödas eller skadas och är i behov av att bli räddade bara för att de inte använde vanliga gamla (eller kanske inte så vanligt) sunt förnuft. Du verkligen inte vill bli ett äventyr resor statistik.

Den näst viktigaste behov för människans överlevnad är vatten. (Air är först.) När du är på en utomhus resa äventyr, vara säker på att du ta massor av vatten med dig, och om din resa är att vara en förlängd en, lära sig att rena vatten för att göra det säkert att dricka. Du kan överleva utan mat en mycket längre än du kan leva utan vatten.

Utan krusiduller packning är en viktig del av utomhus äventyrsresor. Kom ihåg att du kommer att bära allt du packar, så packa lätt. Ta det nödvändigaste och lämna allt annat bakom. Men behöver du packa rätt sorts kläder. Ibland dagstemperaturer kan vara måttlig, medan nattliga temperaturer kan vara direkt kylig. Var noga med att ta en varm jacka och kasta in några extra par strumpor. Torra fötter är viktiga. Och så är långbyxor – inte packa shorts för vildmark resa.